trečiadienis, birželio 08, 2011

Pyragas su pievagrybiais iš sluoskniuotos tešlos

Lauke karšta,taui tupiu namie ir ką nors sugalvoju pagaminti.Vakar gaminau  ne saldų  pyragą iš sluoksniuotos bemielės tešlos.Jums reikės: 500 gr.bemielės sluoksniuotos tešlos,(2*250gr.)
                                                               Įdarui:   svogūnų galvų kokias 4,
                                                                           Pievagrybių 5 vnt didelių,
                                                                        Fermentinio sūrio  kokius 150gr,
                                                                           2 kiaušinius
                                                                            saujelės špinatų,
                                                                            prieskonių,druskos.
Pirmiausia pakepiau ant silpnos ugnies svogūnus,kad būtų tokie kaip patroškinti.Kol jie  kepa,susipjausšiau pievagrybius,susitarkavau sūrį.Viską sumaišiau su keptais svogūnais.Į šią masę dar įpjausčiau špinatų.Atskirai  išplaktus kiaušinius sumaišyti su visa mase.Bet galite dėti vieną kiaušinį,nes man skystoka masė gavosi.Įdėkite mėgiamų prieskonių ir druskytės nepamirškite.Vieną tešlos  gabalą šiek tiek iškočiokite,tieskite į sviestu išteptą skardą.Po to sudėkite įdarą,ir ant jo dėkite kitą tešlos gabalą.Viršų įpjaukite skersai ir išilgai ir sutepkite plaktu kiaušinuku(kai plaksite kiaušinius įdarui,tuomet šiek tiek pasilikite aptepimui).
Skanaus

                                                            

3 komentarai:

vvn08-2 rašė...

Puiku

Kris rašė...

Mmmm kaip skaniai atrodo ...ir as tokio noreciau:)

Sonata rašė...

vaišinu....prašom į svečius