Lauke karšta,taui tupiu namie ir ką nors sugalvoju pagaminti.Vakar gaminau ne saldų pyragą iš sluoksniuotos bemielės tešlos.Jums reikės: 500 gr.bemielės sluoksniuotos tešlos,(2*250gr.)
Įdarui: svogūnų galvų kokias 4,
Pievagrybių 5 vnt didelių,
Fermentinio sūrio kokius 150gr,
2 kiaušinius
saujelės špinatų,
prieskonių,druskos.
Pirmiausia pakepiau ant silpnos ugnies svogūnus,kad būtų tokie kaip patroškinti.Kol jie kepa,susipjausšiau pievagrybius,susitarkavau sūrį.Viską sumaišiau su keptais svogūnais.Į šią masę dar įpjausčiau špinatų.Atskirai išplaktus kiaušinius sumaišyti su visa mase.Bet galite dėti vieną kiaušinį,nes man skystoka masė gavosi.Įdėkite mėgiamų prieskonių ir druskytės nepamirškite.Vieną tešlos gabalą šiek tiek iškočiokite,tieskite į sviestu išteptą skardą.Po to sudėkite įdarą,ir ant jo dėkite kitą tešlos gabalą.Viršų įpjaukite skersai ir išilgai ir sutepkite plaktu kiaušinuku(kai plaksite kiaušinius įdarui,tuomet šiek tiek pasilikite aptepimui).
Skanaus
4 komentarai:
Puiku
Mmmm kaip skaniai atrodo ...ir as tokio noreciau:)
vaišinu....prašom į svečius
Labai skanus pyragas, ačiū
Rašyti komentarą