antradienis, gegužės 31, 2011

Kreta

Ateina vasara ir vis mintys mus nukelia kažkur į keliones.Kur buvome ,kur norėtume pabūti.Svajojame,planuojame,fantazuojame.Ir aš vis mintimis sugrįžtu į kelionę prieš 4 metus( oi oi,kaip greit bėga laikas),kuri paliko didelį įspūdį mums su vyru.Šios kelionės vaizdais norėčiau su jumis ir pasidalinti.Buvo labai šaunu,siūlau, tikrai,aplankyti šią Graikijos salą Kretą.


Štai ši nuotrauka daryta jau Santorinio saloje.Nors ir kaip bijojau važiuoti kalnų keliais,gerokai įkopus į kalną ryžausi padaryti pro autobusiuko langą foto,kur matosi jau žemai likusi laivų,keltų prieplauka

O štai čia atplaukus į Santorinio salą.....














Netikri balandėliai

Vakar gaminau netikrus balandėlius,tikriausiai ,manau,daug kas tokius gamina.Ir aš niekuo nenustebinsiu.Bet vistiek noriu pasidalinti mintimis.
Reikės: kalakutienos faršo,
            sutarkuoto burokine tarka kopūsto,
            virtų ryžių,
           1 kiaušinis,
            svogūnų,
            priekoniai pagal skonį.
Visko dėjau iš akies.Suformavau kotletukus ir troškinau su daug daug morkų ir svogūnų. kotletukai gavosi šiek tiek minkšti.Gal perdaug ryžių idėjau.O prie šių kotletukų  rekomenduoju tokias salotas:pekino kopūsto,salotų lapų ir rukolą suplėšyti  rankomis ir viską užpilti tik alyvuogių aliejumi.Dar galima užbarstyti tarkuoto sūrio.
Viskas tinka ir labai skanu

Užtepėlė su tunu

Na, manau, jau pastebėjote,jog bandau maitintis sveikai.Praktiškai iš mano meniu jau dingo kiauliena.Ją ruošiu tik savo vyrijai,kuri negali gyventi be mėsytės.O aš valgau vištieną,kalakutieną arba žuvytes. Vartoju daug daržovių,kurių jau vis daugėja mūsų darže.Taip,kad ir rasite daugiausia tokių patiekalų receptų.
Štai,užsinorėjus greit kažką užkąsti,peržvelgiau ką skanaus turiu šaldytuve.Radau konservuotą tuną savo sultyse.Ir greit iš to ką radau šaldytuve,sumąsčiau pasidaryti tokią užkandėlę(gal taip ją vertėtų pavadinti,net nežinau).Ėmiau: gerą  saują rukolos,
                        8 žalias alyvuoges,
                        8 juodas alyvuoges,
                        1 pomidorą be odelės,
                        3 skilteles česnako,
                        50 gr.gero alyvuogių aliejaus,rozmarino,druskos


Viską sudėjau į blenderį ir suplakiau.Galiu,pasakyti,kad padauginau pomidoro.Gavosi skysta masė,bet skonio labai man patiko.ant viršau sudėjau tuno gabaliukus ir valgiau su savo kepta duonyte.
SKANAUS