sekmadienis, vasario 12, 2012

Kuo nustebinti,arba Plikytų pyragaičių tortas

Kadangi pernai per Šv.Valentiną dar nevedžiau šio dienoraščio,tai ir negalėjau parodyti,kuo nustebinau savo mylimąji ta proga.Ogi sugalvojau,jog reikia pabandyti plikytus pyrgaičius su varškės kremo įdaru.Nuo pat ryto,vyrui išėjus į darbą,kibau į darbą.Internete susiradau receptų.Beliko išsirinkti ir pradėti gaminti.Tai dariau pirmą kartą,Rankos drebėjo,kad nesigaus.Na ir taip atsitiko.Pirmi pyragaičiai nevisai pakilo,nes padariau per skystą tešlą. Pirmas blynas pridegė.Nieko.Nenuleidžiam rankų ir vėl gaminam.Dabar viską darau gudriau.Tešlą padarau kietoką.Dedu šaukšteliu tešlą ant skardos ir į orkaitę.Nekantrauju.stebiu,kas dedasi orkaitėje.PUIKU.Iškilo gražūs,pasipūtę.Taip toliau kremas.Į blenderį sudedu visus reikalingus produktus. Plaku,iki gražaus kremo konsistencijosGavosi.Puiku.Beliko pyragaičius įdaryti.Imu savo seniai naudoją konditerinį švirkštą.Pritraukiu kremo ir bandau išvirkšti į pyragaitį.Dejaaaa.Kremas -ne į pyragaitį,o viskas per švirkšto viršų.Na ką gi.Nesiseka.Nieko.Bandau vėl.Nesigauna.Kažkokios detalės švirkšte trūksta.Ką daryti.Aaaaaa,sugalvojau.Imu medicininį švirkštą patį didžiausią ir juo švirkščiu.Gaunasi.Bet viskas labai labai lėtai vyksta.(nuo tada aš kremą dedu su šaukšteliu,šiek tiek prapjovus pyragaitį.Greičiausias būdas)Betgi įveikiu visas kliūtis ir viskas gatava.Belieka išsivirti šokoladinį kremą ir juo užpilti tortą. Greit greit belieka paserviruoti stalą ir laukti mylimojo.Taip ,aš jį nustebinau.Mane jis nustebinu su puokšte puikių rožių.Jis tokius pyragaičius labai mėgsta.Valgė su pasigardžiavimu.Taipi,tai buvo pernai.Kaip bus šiemet dar nežinau.Gal lėliną kokį pasiūti:)))))))nežinau.O gal tik tarti mielą ,šiltą žodį ir to užteks.......


Tortas gatavas,stalas taip pat......Tiesa,dar ant stalo atsirado saldainiukai iš džiovintų vaisių ir medaus.....

 O taip mes laukiame visada tėčio....kada gi jau jis ateis

 
o gal aš pats geriau pasivaišinsiu......





Gal atsiras norinčių pasigaminti tortą -rašau receptą( jį radau internete-tik dabar nepamenu kur)

Plikyta tešla

450 g tešlos:
125 ml pieno
60 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
100 g miltų
2-3 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)

Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimti puodą nuo ugnies. Suberti į pieną miltus ir išmaišyti. Vėl dėti puodą ant mažos ugnies ir maišant medinių šaukštų plikyti tešlą. Tai reiškia tol maišyti, kol pasidarys vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengs balta plėve. Plikytą tešlą perdėti į kitą indą ir įmušti kiaušinį bei maišyti. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga, stangri. Su konditeriniu švirkštu išspausti pyragėlius ant kepimo popieriaus ištiestos skardos. Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Kremą dariau pati.Ėmiau : varškės 0,5 kg,
                                          cukraus pagal skonį,
                                           išspaudžiau citrinos sulčių
                                          2 šaukštai grietinėlės
Viską gerai suplakti.