Pradedu duonytę maišyti vakare.
Į dubenį beriu 2 stiklines rupių ruginių miltų
2 šaukštus cukraus,
1 šaukštas druskos,
kmynų gerą šaukštą arba pagal skonį.
Užverdu vandenį.Jo man reikės 800 ml. Iš kurio,125 ml šalto vandens. Reiškia 675 ml virinto vandens ir 125 ml šalto vandens.Viską( šaltą ir karštą vandenį supilu į vieną indą) užpilu po truputį ant miltų,kurie dubenyje.Po truputį,kad gerai išsimaišytų.Įmaišius visą vandenį,laukiu kol atvės.Tuomet dedu raugo,kurį visada laikau šaldytuve) ir vėl maišau.Tuomet indą užkloju lininiu rankšluosčiu ir palieku šiltai per naktį.Ryte į dubenį dedu :
0,5 stiklinės cukraus,
(galite dėti saulėgrąžų,avižinių dribsnių,sėmenų ir t.t)
2,5 stiklines rupių ruginių
2,5 stiklines rupių kvietinių miltų
viską gerai gerai išmaišau (tešla gaunasi tirštos grietinės konsistencijos).Tuomet atsidėkite raugo kitam kartui. Supilu tešlą į tą indą ,kuriame keps(jį būtinai išklokite pergamentiniu poperiumi,kurį gerai ištepkite aliejumi) ir palieku 5 val pakilti.Po to kepu 200 laipsnių temperatūrje 1 val ir 10 min.
Nežinau kodėl,bet foto persisukusi gaunasi:((((((