antradienis, liepos 26, 2011

Kepti persikai

 Vasara-pilna uogų,vaisių ir daržovių.Reik lepintis tokia gausa visokiausių  gėrybių. O kaip tas gėrybes patiekti ir paruošti visada randu atsidarius kompiuterį.Dažnai paskaitinėju receptus internete .Juk įdomu,ką žmonės įdomaus gamina
Ir štai užtikau labaii įdomu receptą.Ačiū ,tau   Aušra.Tikrai įdomus ir geras receptukas.Aš jį šiandien išbandžiau  su persikais.Gavosi -puikiai.Ėmiau:
-2 persikus( kadangi dariau pabandymui),
-2 šaukštelius citrinos sulčių,
-2 šaukštelius skysto šviežio medaus
-2 šaukštelius alyvuogių aliejaus(Extra Virgin),
-druskos žiupsnelis,
-čili maltų pipiriukų žiupsnelis
- šviežias raudonėlis
 Persikus perpjoviau.Išėmiau kauliukus.
Padariau padažiuką iš medaus,citrinų sulčių,alyvuogių aliejaus,druskos ir čili pipiriuko.Šiuo padažiuku užpyliau persikus ,kurie jau buvo sustatyti į kepimo formą,ir palaikiau valandą,kad prasimarinuotų.Prieš kišant į orkaitę apibarsčiau  raudonėliu.Kepiau tikrai neilgai.Gal 10 min..Ištraukus iš orkaitės į persiko vidų prilaužiau panyros sūrio(sūris,kuris darosi iš saldaus pieno). .Sūris buvo šaltas,o persikai karšti.Tiesiog fantastinis kontrastas ir labai skanu.Siūlau pabandyti.

P.s.nesuprantu,kažkodėl foto man įdeda persuktą.....kazkas netaip...





1 komentaras:

Kris rašė...

oh, ir vel ziuredama seile varvinu...kaip tik turiu persiku , reiks pasigaminti :)))